Violet Road er klare for årets Riddu Riđđu

Norges kanskje mest sjarmerende band, Violet Road, er tilbake i hjemtraktene og Riddu Riđđu festivalen. Mange regner de nå som et av landets absolutt ypperste live-band, godt hjulpet av radiohits som «Can You Hear The Morning Singing», «Face of the Moon» og «Good Girls». Albumet «Back to the Roadshow» ble et av Sony Music’s aller mest solgte i 2014. Bandet opplever utsolgte konserter uansett hvor de spiller, og har timevis med spilletid på radio.  

Festivalsjef Karoline Trollvik sier; «Violet Road er livebandet som alle ønsker å få med seg! Jeg forventer høy allsang faktor når bandet inntar Ridduscenen til sommeren!»

I beste sendetid, i det populære NRK -programmet Lindmo, har bandet uttalt at Riddu Riđđu festivalen har vært den viktigste arenaen deres for å få en positiv forståelse av sin samiske identitet og tilhørighet. De snakket også om fornorskingspolitikken og hva Riddu Riđđu har bidratt med i forbindelse med å hente frem den samiske stoltheta.

«Violet Road er virkelig noen flotte ambassadører for det samiske og for Kåfjord. Å vise stolthet over hvor man kommer fra, ta på seg kofta og fronte det samiske som noe positivt, er noe som kan bidra til at flere tør å vise sin samiske identitet» sier festivalsjef Karoline Trollvik.

Festivalsjefen fortsetter; «Er vi heldige blir det kanskje en etterpå-konsert med bandet på Ridducampen, med selveste midnattssola som bakgrunn! Rundberg-familien har sin faste plass på campen, og her har det opp gjennom årene vært legendariske jam-opptredener! Herman Rundberg har tidligere uttalt at; «Ridducampen er den beste og koseligste festcampen i hele landet! En artigere måte å møte mennesker på skal du lete lenge etter!»

Fra før er Ana Tijoux, Kitok, SlinCraze, Hanggai, Northern Soul av Simone Grøtte og Herman Rundberg, Ylva, Sondre Justad, Sofia Jannok og Marja Mortensson bekreftet Riddu Riđđu 2016. Festivalen er 13-17 juli 2016.