Unge talenter vender tilbake!

Forrige gang de sto på Ridduscenen var de unge og ferske, nå vender de tilbake som etablerte artister.

De to samiske artistene Marja Fjellheim Mortensson og Niillas Holmberg var Riddu Riđđu sine utvalgte unge kunstnere i henholdsvis 2014 og 2010. Siden da har begge utviklet seg til å bli etablerte musikere med internasjonal anerkjennelse. Nå vender de altså tilbake dit hvor de ble tatt frem og gitt en scene å stå på.

Marja Fjellheim Mortensson så vi sist på NRK da hun opptrådte i forbindelse med kongeparets 25-års jubileum. Jenta fra Engerdal har løftet frem den umesamiske joiken.  

Marja sier «Det å ha vært Riddu’s unge kunstner ga meg en scene og stå på og en mulighet til å formidle min musikk. Gjennom Riddu Riđđu har jeg fått være en del av et samisk musikkmiljø og et urfolksmiljø. Å være ung kunstner har gitt meg noen reiser og opplevelser som har vært helt unike. Møtene med ulike kulturer har gitt både motivasjon og inspirasjon til å fortsette å gjøre det jeg elsker”

Multikunstneren Niillas Holmberg var Årets unge kunstner på Riddu Riđđu i 2010 og har høstet heder og ære for både sin musikk og lyrikk. Til sommeren har Riddu booket kunstneren tilbake som en del av elektronika-konstellasjonen YLVA hvor samisk aktivisme vil være stikkordet, blant annet gjennom et eksklusivt samisk burlesque show.

Niillas sier; « Hva kan være en bedre måte for en kommende artist å få bli kjent via den største scenen i Sápmi? Det har definitivt hjulpet meg til å livnære meg som kunstner. Det året jeg var Årets unge kunstner er fortsatt min viktigste festivalopplevelse noensinne!»

Festivalsjef Karoline Trollvik sier; “Det er så herlig å få disse artistene tilbake! Det viser at vår satsning på unge samiske talenter bærer frukter! Det er så mange talenter i Sápmi, det virkelig blomstrer i alle sjangre for tiden!”

Nå søker festivalen etter årets unge samiske kunstner for 2016. Riddu Riđđu ønsker søkere innen alle sjangre. I samarbeid med Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge vil den unge kunstneren få et stipend på 25 000 kroner. Søkeren må være mellom 18 - 25 år og må vektlegge samisk forankring i sitt kunstneriske virke. Søknadsfristen er 1.mars. Mer info på www.riddu.no