Riddu Riđđu´s unge stjerner avslutter årets Oslo World.

Førstkommende søndag på Kulturhuset i Oslo kan publikum få overvære et møte mellom tre av de mest unike samiske stjerneskuddene akkurat nå; Katarina Barruk, Elina Waage Mikalsen og Marja Mortensson. 

6. november er Riddu Riđđu og Idja club vertskap på avslutningsfesten for anerkjente Oslo World Music Festival. For syvende år på rad samarbeider Riddu Riđđu med Oslo World Music Festival om å bringe urfolkskultur til hovedstaden.

Riddu Riđđu har i en årrekke satt søkelyset på unge talenter i Sápmi, og nytt av året er talentsatsningen «Riddu Sessions». Det musikalske samarbeidet hadde urpremiere på Riddu Riđđu i sommer og resultatet av prosjektet er en helt ny joik og en EMD-låt med joikeelementer.

«Dette er unge artister med slagkraft og med et helt klart mål om å være med på å prege utviklingen og synligheten til samisk musikk i fremtiden. Vi er utrolig stolt over hva de har fått til gjennom Riddu Sessions, og det blir stas å få presentere resultatet for oslopublikummet» sier festivalsjef for Riddu Riđđu, Karoline Trollvik.

Vertskapet har flere samiske stjerneskudd på kveldens meny. Sápmi’s svar på Kygo, DJ Biti er den som skal sørge for å ta avslutningsfesten til nye høyder. Biti er en av de første som har remixet og laget sine egne versjoner av kjente samiske låter.

 «Det er utrolig tøft at Oslo World i år har satt et ekstra fokus på samisk musikk og kultur i hele programmet. Det er vi glade for av å ha vært med på å inspirere til» sier Karoline Trollvik.

Prosjektet «Riddu Sessions» er støttet av Talent Norge, Sametinget og Kulturnæringsstiftelsen - Sparebank 1 Nord-Norge.